Nutrició

Confondre l’ al.lergia amb la intolerancia a un aliment o a l’inrevés, és força comú entre les persones que pateixen una o altre dolència, però la realitat és que són ben diferents i per tant els tractaments a seguir serán molt diferents.

L’al·lèrgia es dona quan el sistema immunitari desenvolupa una hipersensibilitat a un al·lergen alimentari, provocant doncs que la persona que ho pateix desenvolupa els següents símptomes:

  • Inflor a les parpelles, llavis o extremitats
  • Erupcions cutànies, urticària
  • Mareig o pèrdua de coneixement
  • Dolor abdominal, vòmits , diarrea
  • Dificultat respiratòria, podria succeir el tancament de la glotis i l’asfixia a continuació

Cal remarcar que moltes persones no saben que pateixen una al.lergia i per tant corren un gran risc en el seu dia a dia. Per això és tant important arribar a un diagnòstic a temps.

La intolerància en canvi afecta al metabolisme que processa l’aliment que conté el component que genera la intolerancia i no al sistema immune. En aquest cas no és pot metabolitzar correctament i s’ acumula al cos causant una serie de problemes en funció del tipus de intolerància ( gluten, ou, lactosa…etc..)

Un bon exemple és la intolerància a la lactosa de la llet, degut a que certes persones no tenen l’enzim digestiu “lactasa” que degrada la lactosa per poder ser digerida.