Anàlisis Clínics

Les extraccions de sang , són un procediment que es remunta a fa molts anys, són unes de les primeres proves diagnòstiques que es van dur a terme el el procés de la incorporació de la tecnologia  a la medicina. Va ser un procés lent i llarg, ja que no es va descobrir tots els components de la sang a la vegada. 

A l’iniciar-se el segle XX es coneixia l’origen i la morfologia de les cèl·lules de la sang, així com la variació que pateixen durant algunes malalties i s’havien desenvolupat les bases del laboratori clínic, de la clínica hematològica i d’alguns procediments terapèutics com la transfusió de sang.

Avui dia, realitzar una analítica es bàsic per saber en quin estat de salut es troba l’individu i així prevenir enfermetats o agafar-les en estadis inicials per poder frenar-les i posar-hi remei.

La tecnologia ens empeny a millorar i a innovar, i els anàlisis clínics també en són una mostra. Les actuals analítiques sanguínies es processen amb aparells molt més complexos que poden donar valors molt més exactes i aportar noves dades que abans eren imposibles d’imaginar. 

Anàlisis molt específics com els genètics o els alimentaris, fins els més bàsics com una prova d’embaràs o un pre-operatori, s’han convertit en quelcom força conegut pels pacients i de altíssima utilitat pels especialistes mèdics.